• 0850 305 66 10
  • Çalışma Saatlerimiz: 08:00 - 19:00

PEYNİRLİ PATLICAN RULOSU


atlıcanları alaca soyun ve uzunlamasına incecik şekilde dilimleyin. Dilimlediğiniz patlıcanları tuzlu suda bekletip iyice kurulayın. Tavaya sıvı yağ koyup ısıtın ve kuruladığınız patlıcanları bu yağda arkalı önlü olarak kızartın. Közlenmiş kırmızı biberi küçük küçük doğrayın. Üzerine yoğurt, çeçil ve Gündoğdu dilim peynir, pul biber, tuz ve cevizi ekleyip hepsini bir harmanlayın.

Kızarttığınız patlıcanların her birinin içine hazırladığınız yoğurtlu karışımdan koyarak rulo şeklinde sarın ve ortalarından kürdanla sabitleyin. Uç kısımları alta gelecek şekilde servis tabağına yerleştirip buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

 

Peynirli Makarna Malzemeleri

• Yarım su bardağı süzme yoğurt
• 1 adet patlıcan
• Dövülmüş ceviz
• 1 adet közlenmiş kırmızı biber
• Yarım çay kaşığı pul biber
• Göz kararı bir miktar Aydınoca çeçil peynir
• 200 gr. Gündoğdu dilim peynir
• 1 yemek kaşığı sıvıyağ
• Tuz